Edit Content

Bygga timmerhus

Ett unikt hus byggt

enbart för dig

Dina ideér inspirerar oss. Du har säkert tankar och önskemål om hur Du vill ha Ditt hus men vi är gärna med i Din beslutsprocess och bidrar med vår kunskap och långa erfarenhet. Att bygga i timmer skapar utrymme för egna idéer då vår tillverkning inte är bunden till färdiga element eller serieproduktioner och vill Du ha lite tips på vägen, finns det en mängd hus och projekt att inspireras av. Vi hjälper Dig gärna på resan.

 

När ritningarna är klara påbörjar vi arbetet. Varje stock tas om hand för att sedan utformas till hantverksmässigt tillverkade byggelement med exakt inpassning. Vi väljer främst att arbeta med timmer som är 6 eller 8 tum, vilket bidrar både till ett naturskönt och vackert resultat samt till ett friskt inomhusklimat med ett behagligt dämpat ljud. Stommarna timras upp här hos oss i vår 1200 kvm stora produktionshall som oavsett väderlek kvalitetssäkrar våra produkter ytterligare. När stommen står klar och är uppmärkt plockas den ned, levereras och monteras upp på plats.

Att tänka på

Planera noga hur du vill ha ditt timmerhus. I takt med att timmerstommen växer är det allt svårare att göra ändringar. Vi bygger normalt med 6 tums timmer men vill du ha synligt timmer upp i taknock, ett så kallat Ryggåstak, krävs det att vi bygger med 8 tums timmer.

Vi bidrar till ett

hållbart och miljösmart byggande

På Timmerhus Siljan vill vi ta ansvar, och bygger därför miljövänliga hus utan plaster och med mycket lång livslängd. Ett timmerhus binder koldioxid och bidrar därmed till att minska koldioxidutsläppen.

Som isoleringsmetod har vi valt att använda oss av det 100 %-återvinnngsbara materialet cellolosa. Metoden garanterar att huset håller en behaglig värme året om samt bidrar till ett friskt inomhusklimat. 

Lindrev används för att tät mellan timmerstockarna och används även för tätning runt fönster och dörrar. 

Drevet är en ren naturprodukt och består av 100 % lin.

Varmt välkommen att höra av Dig till oss med Dina funderingar!